Milyen feladatok vártak ránk a tavasszal?
5 legfontosabb dolog, amit ilyenkor el kell végeznünk a hajókon:

  1. Hajó aljának rendbetétele a vízre daruzás előtt 1-2 héttel: kis csiszolás, portalanítás, majd a száradást követően 1 vagy 2 réteg algagátló festék felhordása a felületre. Itt figyelni kell arra, hogy a nap közbeni hőmérséklet 12 fok felett legyen és éjjel se legyen 8 fok alatt lehetőleg.
  2. Vízretételt követően alapos mosás, takarítás: ilyenkor célszerű nagynyomásút használni, mert a téli ponyva ellenére is a hajó igen komolyan szennyezett lesz még a ponyva alatt is. A nagynyomású mosót a teakfa borítású részeken nem lehet használni, mert a fa szőrös lesz és ár neki a nagy nyomás.
  3. Hajó belsejének, kabinjának alapos kitakarítása: a télre betett páramentesítőket kivesszük, és részben mosószeres fertőtlenítős vízzel az egész hajót kitakarítjuk, mielőtt bepakolnánk a szükséges cuccokat.
  4. Hajó beüzemelése: motor és a vízrendszer beüzemelése, a természetbarát fagyálló kiengedése, és a motorolaj és impeller cseréjének lebonyolítása szakember segítségével, valamint a csavarok / anyák, stiftek, stift karikák és kötelek ellenőrzése. Valamint a vitorlák felhúzása és az árnyékolók (bimini, spayhood) felszerelése.
  5. Optikai tuning és UV védelem: a teakfát finoman megcsiszolni és utána egy speciális nano olajjal bekenni, ami az UV-tól és a víztől is óvja a fát. A műanyag fedélzetet és a hajó oldalát pedig UV védős wax-szal kenjük át és polírozzuk fel.