Mi kell hozzá, hogy hajót bérelhessek?

Több lehetőség közül választasz. Kapitánnyal, Túravezetővel vagy önállóan szeretnél-e hajót bérelni? Amennyiben önállóan tervezed a vitorlásbérlést, rendelkezned kell Neked vagy valakinek a társaságból (aki majd a hajó kapitánya lesz), hajóvezetői képesítéssel és az okmányon található érvényes egészségügyi alkalmassággal. Önálló hajóbérlés esetén minden kedves bérlőnknek segítünk a vitorlás túra útvonalának megtervezésében, behajózáskor pedig bemutatjuk a hajót, és részletesen ismertetjük működését. Amennyiben hajónkat kapitányi szolgáltatással béreli ki, úgy a kifogástalan állapotú hajó mellé egy gyakorlott, udvarias kapitányt is rendelkezésre bocsátunk, aki ismeri a hajót, a Balatont és az időjárásnak megfelelő túrát állít össze. Feladata a hajóbérlés ideje alatt a vitorlázás élményének legpozitívabb bemutatása, mely az utasok habitusához illeszkedik. Ennek keretében lehetőség van felügyelet mellet a hajó irányítására is. A felelősség a kapitányé, az élmény mindenkié! Legtöbb hajónkat kapitánnyal együtt adjuk bérbe.

Hogyan foglaljam le a hajót?

Amennyiben egyedül szeretne hajót választani, KAPCSOLATI ŰRLAP kitöltésével / segítségével azt is megteheti vagy kérje ki tanácsunkat a hajó kiválasztásához – igényeinek megfelelő, egyedi ajánlatot készítünk Önnek!
Miután kiválasztotta a hajót, több napig fenntartjuk Önnek kötelezettség nélkül, hogy legyen ideje megszervezni az utazást és hogy mindent meg tudjon beszélni a hajós csapatával.
A hajót az első részlet (azaz a teljes összeg min. 50%-ának befizetése) után tekintjük lefoglaltnak, de ha az indulási időpontig 14 napnál kevesebb van hátra, a teljes bérleti díj egyben fizetendő. A bérleti díjat készpénzzel, kártyával, vagy banki átutalással fizetheti ki.

Milyen hajók bérlésére van lehetőségem?

Charter flottánk a következő típusokból áll: Dixie 32, Bavaria 32, Jeanneau 36i, Lagoon 380. Hajóink biztonságosak, tiszták, vitorlázatuk kifogástalan állapotú, kezelhetősége praktikus, gyors, és könnyen használható. Nagyobb társaságoknak 30, vagy 40 fős vitorlásokkal is állunk rendelkezésre.

Hol találhatóak a hajók?

A hajók a balatonfüredi BYC – Silver kikötőkben találhatók, viszon van lehetőség, hogy más kikötőkből pl. Tihany, Csopak, vagy kiállási díj ellenében akár Alsóörs, Siófok, vagy Földvárról induljunk.

Érvényes-e a horvát tengeri sporthajós képesítés Magyarországon?

A horvát tengeri sporthajós képesítés nem érvényes a magyar belvízeken és nem felel meg a magyar tengeri kedvtelési célú kishajó-vezető képesítéseknek sem.

Milyen kikötői szolgáltatások vannak?

víz, villany, vizesblokk, kávézó

Melyik balatoni kikötőbe hajózhatok térítésmentesen?

A feltüntetett áraink az egy napos túrák esetén tartalmaznak egy alkalommal egy 3 órás kikötést is, rövidebb túráknál, vagy több kikötésnél 5.000 Ft/alkalom/hajó díjat kell fizetni.

Kell kauciót fizetni?

Igen, 300.000,-Ft / hajó amennyiben nem vesz igénybe általunk biztosított kapitányt. Ha azt adunk hozzá, akkor nem kell kauciót fizetni.

Vannak kedvezmények

Több napos bérlés esetén kedvezményt adunk. Tavaszi, vagy őszi időszakban, illetve bizonyos alkalmakkor előfordulhatnak kedvezményes lehetőségek.

Milyen ruhát vigyek magammal?

Puha, világos talpú cipőt vagy deckcipőt. Kerülendő a kemény talpú, magas sarkú, valamint a sötét talpú cipő a fedélzeten. Javasoljuk, hogy tegyen be a csomagjába kényelmes, az időjárásnak megfelelő alsó és felsőruházatot, valamint egy széldzsekit. A napszemüvegről, fehér sapkáról és a magas faktorszámú naptejről se feledkezzen meg. Törölköző is jó szolgálatot tehet a napközbeni strandolásnál.

A mentőmellény a kötelező felszerelés része, mi biztosítjuk.

Mit tegyünk műszaki hiba, károsodás estén?

Bármilyen probléma, károsodás vagy baleset esetén haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot velünk a +36 30 9611 842-es számon, és elmondjuk hogy mi a teendő és azonnal intézkedünk. A telefonszámunkon 07.00-22.00 között mindig elér bennünket.