Nagy álom vált valóra 2018. április 6-án pénteken, amikor átvitorláztunk Keszthelyről az új BAVARIA 32-es luxushajónkkal, a KAROLINÁVAL, Balatonfüredre. Csodálatos napos és erős szeles időt fogtunk ki, amiben igazán nagy élmény volt a vitorlázás.

Itt éppen a Szigligeti öbölben hasítunk, 5-ös Bft erősségű Északi szélben, amit igen jól bírt a hajó, bár kellett egy kicsit reffelnünk, de ez ilyenkor normális, hogy a vitorla felületet csökkentjük…

Aztán kb. 3-4 óra múlva, ahogy Földvár elé értünk, már csökkent a szél, visszahúztuk maximumra a vitorláinkat és irány a Tihanyi cső… Eddig még fordulnunk sem kellett Keszthely óta, olyan ideális irányból fújt végig a szél. És a nap is sütött. Ennek ellenére 1 hajóval sem találkoztunk, senki nem volt a vízen a Nyugati medencében.

Pazar időnk volt végig, amit nagyon élveztünk Matyival és már nagyon vártunk is a hosszú tél után… 🙂

Amikor az első és egyetlen fordulónk után (Zamárdi előtt) először megláttuk a Karolina fedélzetéről a Tihanyi Apátságot, az maga volt a csoda. Vitorlázás közben egy hajóról egészen más, mint amikor ott állsz előtte és onnan nézed. Persze a vendégeinket szívesen visszük fel oda is az Öreg Tihanyi Kikötőből, hogy a kedvenc éttermünkben (az Echo Restaurant & Cafe) ebédeljünk egy jót velük és belülről is meg tudjuk nézni az Apátságot.

Azt gondolom, hogy ez az egyik legszebb vitorlás élményünk volt ebben a szezonban, amire sokáig emlékezni fogunk.

Köszönjük még egyszer az élményt, KAROLINA és mostantól nagy lendülettel vágunk bele közösen a 2018-as vitorlás szezonba!