A Manőver tréninget Krisztával már egy ideje csináljuk, látszik is, hogy egyre stabilabban irányítja és viszi a hajót. A videóban majd látod, hogy a vitorlázás nemcsak férfiak sportja, hanem a nők is képesek jól csinálni megfelelő gyakorlással és odafigyeléssel. A tanítványaink kb. 1/3-a nő, akik általában tényleg nagyon ügyesek, de Krisztára kifejezetten büszkék vagyunk.

Kihasználjuk ma is ezt a fantasztikus szelet és gyakorlunk cirkálószakaszban megdőlt, gyors hajóval is vitorlázni.

Ez a legizgalmasabb és talán a legnehezebb szakasz / irány, abból a szempontból, hogy ilyenkor dől legjobban a hajó és a legnehezebb a kormányt is tartani.

Persze megvan minden szakasznak a veszélye, hogy mire kell nagyon figyelni, mert egy hátszelezés pillangózással sem egyszerű, de ezeket is megtanuljuk a nyílt vízi oktatások alkalmával. Fontos, hogy a tematika úgy van összeállítva, hogy mindenre jusson elegendő idő a 4, vagy 6 napos oktatás alatt.

Kiemelten fontosnak gondoljuk a kikötői manőverezést, amire mindig nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen a legtöbb galiba ott szokott történni. Meg kell tanulni, nyugodtan és magabiztosan kezelni egy 4-6 tonnás, 10 méter hosszú nagy hajót ahhoz, hogy majd a családodat, vagy a barátaidat is nyugodtan ki tudd vinni egyedül akár egy bérelt hajóval, akár a későbbiekben a saját vitorláshajóddal.

4-6 napos formába hozó gyakorlati képzésen már sokkal biztonságosabban tudod kezelni a hajót, amit béreltél, vagy vettél, ráadásul a kikötőkbe való ki-beállás is könnyedebben fog menni.

Amennyiben már voltál több alkalommal is egyedül hajózni (profi kapitány nélkül) és úgy érzed van már rutinod is, de évente csak 1-2 alkalommal vitorlázol, akkor Neked javaslom az 1-2 napos felfrissítő programunkat a szezon elején, vagy az önálló hajózás előtt 1-2 héttel.